Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze zwykłym graczem - nie mogą używać zwykłych broni i narzędzi.

Gigoss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż testowałem czy normalny gracz ma już wszystko co mu potrzebne i owszem : dostaje swój kits , nie moze używać tych ważniejszych komend itd. Ale zauważyłem coś co mnie troszeczke zaniepokoiło . Otóż gracz nie może ani jeść ani używać broni i narzędzi . Rozumiem że na spawnie i na jego terenie nie ale poza tym terenem również to samo sie pojawia . A i pragne dodać że nie moze też poza wyznaczonym przeze mnie terenie spawna nic niszczyć . Pisze tak ( przy niszczeniu ) Nie mozna oddziałowywać np. z Dirt a jest już poza tym terenem . Tak samo nie moze nic jeść : Nie mozesz uzywać tego i tego i to samo wyświetla się przy użyciu jakiegokolwiek narzędzia . Troszkę się rospisałem ale liczę na pomoc . 

Opublikowano

Podaj listę pluginow.

AuthMe AutoMessage Commandbook   EssentialsAntiBuild EssentialsChat Essentials EssentialsSpawn EssentialsProtect Openinv PermissionsEx RandomLocationTeleporter Skript WorldEdit WorldGuard . To wszystkie pluginy

Opublikowano

To pluginy EssentialsAntyBuild i EssentialsProtect są powodem tego w ogóle na serwerze są nie potrzebne radze je skasować.

- EssentialsAntyBuild blokuje budowanie na świecie

- EssentialsProtect blokuje jedzenie i reszte

Opublikowano

Źle skonfigurowałeś pluginy:

- essentials antibuild

- essentials protect

Bardzo żardko się ich używa, myślę, że jak nie potrafiłeś z konfigurować obydwu tych pluginów po prostu je wywal lub dezaktywuj.

By dezaktywować plugin zmień rozszerzenie pluginu z ".jar" na ".jar_"

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...